torsdag 3 september 2020

 15 GAMLA STALLFÖSTER I JÄRN

Vad gör man när man hittar 15 stycken gamla järnfönster, som förmodligen suttit i något gammalt stall i Damark på Ateljé Skogslyckan i Atlingbo? 

Vi var där som vanligt och letade vackra saker till Linnéhuset ur den senaste leveransen från inköpsresan. Där stod de vid husväggen, gamla, slitna och så vackra.

Sagt och gjort, de fick följa med hem och placerades i magasinet med en massa andra fynd, som kan komma till användning i framtida projekt.



Efter en väldigt trevlig middag på Prima Gård en varm augustikväll insåg vi precis hur ett orangeri borde se ut här på Nygranne. Vi började  tänka vidare på storlek, takhöjd och framförallt läget.




Vi har placerat ut märkpinnar och tittat var sol och ljus nyttjas bäst, vad som bör skymmas och utsikt som absolut inte får störas.
Härligt med idéer som växer fram och utvecklas över tid. När man ställt in sökarsiktet på något speciellt, fungerar det ofta så att just det objektet dyker upp på de mest oväntade ställen och fogas samman till en färdig plan. 
Vi har en plan!




Gamla  dubbeldörrar med fönster är nu nummer ett på vår önskelista, när Pia åker ner till Danmark och letar fynd nästa gång.
 
Vi planerar för ett odlingsdike för tomater och paprika och ett långt arbetsbord för sticklingar och vinstockar på tillväxt. En liten trädgårdsmöbel, stolar med varma fårskinn och en fotogenlampa till mörka kvällar kan man också tänka sig.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar